Letter Fountain – Typografi

 

Letter Fountain – Bokstavenes og typografiens historieletter fountain typografi

Nå kan du lære deg alt om tall og bokstavers lange historie i skrifttypehåndboken Letter Fountain.
I boken går forfatterna så langt tilbaka som til menneskets første forsøk på å kommunisere med visuelle tegn og tegninger. Form og anatomi for hver bokstav i alfabetet, inklusive skilletegn og spesialtegn, undersøkes nøye med referanser til skriftdesign som henviser til viktige kunstverk og kunstbevegelser fra Gutenbergs tidsalder frem til i dag.
Oppmerksomhet får også estetikken i den digitale tidsalderen med anbefalinger av typografi, for eksempel valget av riktig skrifttype for et oppdrag.
Guiden avrundes med en inngående sammenlikning av sans-serif og serif-skrifter, et avsnitt om målesystemer og indikasjoner, råd omkring typografiske regler samt en håndbok for utvikling av digitale fonter.
Over 150 skrifttyper, deres opprinnelse og egenskaper, diskuteres i detalj med visuelle forklaringer i fullstendige tabeller, inklusive skala, vekt, mm.
Til slutt kommer et omfattende tillegg med hovedindeks, en skrifttypeindeks over mer enn 300 ulike skrifttyper, en indeks over mer enn 250 skrifttypeutviklere, en uttømmende indeks over skriftstøperier, en grafisk ordbok samt forslag til videre lesning.
Den opprinnelige hollandske utgaven Letterfontein ble sertifisert med ”Typographic Excellence” av Type Directors Club New York (TDC) i 2010. Den har dessuten mottatt en red-dot design award fra Design Zentrum Nordrhein-Westfalen i Tyskland.
Akademika selger den engelske utgaven av boken: Lenke

Artikkelen er hentet fra signogprint.no “Alt om skrifttypenes historie i ny bok
Publisert av: 

Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 MEDIEDESIGN

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account