Infographics Informasjonsdesign

Informasjonsdesign – et spesialområde innenfor grafisk design.
Ofte omtalt som Infographics

Informasjonsdesign er knyttet til typografi og grafisk design der hovedvekten er på systematisering og effektiv og funksjonell presentasjon.

Informasjonsdesign regnes som et spesialområde innenfor grafisk design, og krever delvis den samme kompetansen. Hovedpoenget er å presentere et lettfattelig grensesnitt mot en informasjonsmengde som kan være ganske kompleks. Det krever både evne til systematisering, forenkling og visuell kreativitet.

Eksempler på områder for informasjonsdesign er informsjonssystemer i bygninger, på offentlige steder, i museer, i form av nyhetsgrafikk i aviser osv. Et velkjent eksempel på god informasjonsdesign er oversikten over undergrunnsnettet i London.

Det fins også en berømt visualisering av Napoleons felttog til Russland i 1812 som gir en grafisk fremstilling av den katastrofale desimeringen av den franske hæren under fremmarsjen og tilbaketoget. Designet gir en umiddelbar og megetsigende oversikt over forløpet som det er vanskelig å få frem gjennom bare ord. Charles Minard Information Graphic.Minard

Det er et viktig poeng i informasjonsdesign å gi et enkelt, visuelt grensesnitt mot en kompleks informasjonsmengde, gjerne med flere dimensjoner eller relasjoner, f.eks. geografi, tid, økonomi, kvantitet e.l.

Ordet informasjonsdesign ble første gang brukt på 1970-tallet da det kjente byrået Pentagram trengte en betegnelse for å skille sin grafiske design fra produktdesign.

Et annet berømt informasjonsdesign ble laget av Florence Nightingale i 1857. Nightingale-mortality
Hun var en engelsk sykepleier som brukte informasjonsgrafikk til å overtale dronning Victoria til å bedre forholdene i militære sykehus. Hun brukte et Coxcomb diagram, en kombinasjon av stablede stolper og kakediagrammer, som viser antall og årsakene til dødsfall i løpet av hver måned av Krimkrigen. (1857)

Noe vi kanskje alle kjenner til er informasjonsdesignet som er laget for Londen Underground. tubemap-2012-12

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 MEDIEDESIGN

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account