Banner ADs Design og Produksjon

Banner historikk

Design og produksjon av banner og grafiske elementer for web og interaktive medier.

Opprinnelse og bakgrunn:

Tisteordenen -Insignia_of_Knight_of_the_Thistle_edit

Banner er en type fane, det vil si et flaggliknende kjennetegn og samlingsmerke med symboler, farger («tinkturer») og figurer fra våpenskjold og lignende. Bannere er særlig brukt som militært felttegn eller stridsmerke i krig. Heraldiske våpenbannere er opphengt i ordenskapeller for visse britiske ridderordener (se avbildningen av bannere for riddere av Tistelordenen i Edinburgh).

Et banner kan på norsk også bety en overskrift, et tekstbånd eller tekstfelt som går tvers over en avisside eller en webside, ofte som en webannonse . Banner kan dessuten brukes om reklamebannere og demonstrasjonsplakater, særlig i form av store, avlange bånd og plakater med tekst og budskap.

Ordet banner har kommet til norsk via fransk bannière fra det middelalderlatinske bannum, en omskriving av et opprinnelig germansk ord som betyr «felttegn».

Tibe_web_banner_Reklame

Banner-til-reklame-for-webpsyk

Reklame-banner

Bannerdesign og produksjon

På Mediedesign lager vi Banner ADs med bl. a. Google Web Designer og Adobe Animate CC (Tidligere Flash).

Hva er Animate CC?

Se hvordan du kan bruke Animate CC til å lage animerte filmer som f. eks. cartoons, annonser, spill, og annet interaktivt innhold som kan publiseres på forskjellige typer plattformer. HTML5 Canvas, Flash Player & Air, WebGL, eller Snap SVG.

Hva er Google Web Designer?

Google Web Designer er et online program som lar deg designe, animere og produsere html5-baserte produkter for publisering på Web. Som f. eks reklamebannere, ADs, animasjoner, interaktive applikasjoner og websider. Html5 koden er den eneste godkjente av Google AD-Words.

Noe fra Googles omtaler:

Google Web Designer makes it easier to build any kind of HTML5 creative — especially creatives for ads. Google Web Designer includes a library of templates that makes building ad creatives with rich interactions quick and easy. You can build creatives in these and many other commonly used formats:

Banner ads are the most basic ad format. They appear within set borders on a page and don’t expand or cover other page content.

Bannerad1

Expandable ads start small and expand when viewers click or touch. They can help influence consideration with rich interactions.

Bannerad2

Interstitial ads are larger ads that appear over the site’s content when viewers do things like scroll the page or transition to another page or video.

Bannerad3

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 MEDIEDESIGN

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account